Aftensmad til 3 dage

maj 17, 2019rebeccablode

Så er vi kommet til nr. 2 uge, hvor jeg bor for mig selv. Det inkluderer selvfølgelig igen, at lave aftensmad. Denne uge skal jeg faktisk kun lave aftensmad tre dage. Eller egentlig fire, men den fjerde er til min indflytterfest, og det føler jeg ikke helt tæller haha.


Dag 1 – kyllingedeller m guacemole, sweet potato fries & grønne hvidløgsbønner

Aaaarmen det her var så godt, og ærligt, hvem eeeelsker ikke bare alle former for frikadeller?? Det gør jeg i hvert fald.

Det du skal bruge;
400g hakket kyllingekød
2 sweet potatoes
2 gode håndfulde frosne grønne bønner (haricots verts)
3 avokadoer
1/2 løg
5 fed hvidløg
1 lime
1/2 eller 1 frisk chili
5 soltørrede tomater
Chilimayo
Tørret chili, all around mix, italian spice mix, basilikum, cayennepeber, timian, rosmarin, salt & peber
Frisk basilikum

Fremgangsmåde;

  • Tænd din ovn på 200 grader varmluft.
  • Miks kyllingekød, hakket løg, presset 2 fed hvidløg, hakket frisk basilikum, hakkede soltørrede tomater, en blanding af krydderier, salt & peber sammen. Lad det stå på køl og trække.
  • Skær sweet potatoes ud i tynde stave og put på en bradepande. Drys med olie, krydderier, salt og peber. Sæt kartoflerne ind og giv dem omkring 25-30 minutter eller indtil de er gyldne.
  • Mos avokado med saften fra lime, hakket chili, presset 2 fed hvidløg, salt og peber. Lad det komme på køl.
  • Begynd nu at stege kyllingedellerne
  • Imens du steger dellerne, kog de grønne bønner. De er færdige når de er “slatne” og tager nok omkring 7 minutter i kogende vand. Når de er færdige, hæld dem over i en si/dørslag så vandet render fra. Drys olie, salt og presset 1 fed hvidløg udover. Evt chiliflager også. Bland det sammen og hæl over i en skål. Server alle tingene på bordet, og så er der klar til spisetid.

Dag 2 – Flat iron steak m bearnaise & kartofler i ovn

Jeg elsker steaks og kød generelt. Men for miljøet og pengepungens skyld, spiser jeg faktisk mest plantebaseret mad, hvilket også smager helt fantastisk. Men min svoger var over i min lejlighed og hænge nogle forskellige ting op, og min mor var her bare for hyggens skyld. Det var slet ikke meningen vi skulle have spist sammen, og jeg havde egentlig planlagt at lave rødbedelasagne – men min svoger, Nicolai, og min mor skulle alligevel spise alene og havde ikke planlagt noget aftensmad, tilbød jeg dem at blive og spise aftensmad. I forbehold til min kære svoger, ville jeg gerne lave noget “ordentligt” mandemad haha. Eeeeller bare knap så sundt og anderledes. Derfor lavede jeg steaks der var snittet op, bearnaise sauce (dog ikke hjemmelavet🤫), kartofler i ovnen og en lille salat. Og min mor spiser aaaldrig sådan noget mad her, fordi hun bor alene, og jeg spiser også sjældent sådan noget. Så tænkte det var oplagt, og også ret hyggeligt at spise såden et lækkert “weekendsmåltid” på en højhellig tirsdag.

Det du skal bruge;
2 stk. flat iron steak eller andet lækkert kød
2 stk avokado
1 bøtte cherrytomater
1 kg kartofler
1 bøtte bearnaise (jeg køber altid en færdiglavet, de er så meget bedre end sådan en pulver en)
4 fed hvidløg
Frisk basilikum
Tørret chili, all around mix, italian spice mix, basilikum, cayennepeber, timian, rosmarin, salt & peber
Olivenolie
Lime

Fremgangsmåde;

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Skær kartoflerne ud i enten både, stave, terninger eller “cirkler”. (Jeg gjorde faktisk lidt af det hele, det bliver lidt sjovere at spise så haha).
  • Put kartoflerne over på en bradepande, drys med olie og en masse krydderier, salt og peber. Bland det rundt og sæt dem i ovnen i gerne 40 min. Kartofler kan altid få så lang tid i ovn, selvfølgelig afhængig hvor store eller små du skærer dem ud.
  • Skær avokadoerne ud i tern og halver cherrytomaterne. Put det over i en skål, drys med olivenolie, saften fra en lime, tørret og frisk basilikum, salt og peber. Bland det sammen, og sæt på køl indtil servering.
  • Halver hvidløgene.
  • Hæl olie og put hvidløg på panden og skru helt op for varmen. Når panden er varm, så put steaksene på og hæl en masse timian, rosmarin, salt og peber på kødet. Vend steaksene ofte, så de får en jævn varme igennem hele stegningen, og så den heller ikke får den der kedelige gennemstegte kant. (Jeg gav kødet 5 minutter på hver side – det blev lækker saftigt og rosa, og det var nogle forholdvis tykke stykker)
  • Når kødet har fået det det skal, læg det så over på et skærebræt og hvile, imens du varmer saucen op.
  • Når saucen er opvarmet, skær nu her steaksene ud i skiver og server, salat, steak, sauce og kartofler.
  • Velbekomme.

Dag 3 – Gulerodssuppe

Supper er bare mega nemme, hurtige, lækre og ikke mindst sunde retter til aftensmad. Der findes al al al for mange forskellige, nogle mere spændende end andre, men nøj, det er bare en god og billig og hurtig aftensmad altså.

Det du skal bruge;
1 kg gulerødder
2 løg
3 fed hvidløg
1 frisk chili
1 grøntsagsbouillon opløst i 8 dl kogende vand
Olivenolie
Spidskommen, rosmarin, paprika, salt og peber
Frisk basilikum, saltristede græskarkerner, kokosmælk, salt og peber til eventuel topping på suppen.

Fremgangsmåde;

  • Hak, snit og skræl gulerødder, chili, hvidløg og løg.
  • Kom løg og olie i en gryde og svits dem til de bliver bløde.
  • Herefter kom hvidløg, chili, gulerødder og krydderier i, og svits i nogle minutter.
  • Hæl 8 dl vand med grøntsagsbouillon i gryden og lad det simre i 25-30 minutter.
  • Tag gryden af komfuret og brug en stavblender til at blende suppen sammen til en lækker cremet konsistens.
  • Hæl i en skål og put evt lidt forskelligt topping på.

Jeg håber du får afprøvet nogle af de retter jeg deler en gang imellem, for synes i hvert fald selv de aaallesammen er så lækre.

Husk at følge med på min Facebookside //HowToLifestyle// og Instagram //Rebeccablode// for, at blive opdateret hver gang der kommer et nyt indlæg op! Husk også at abonner i højre side med din email-adresse. 

God aften!

Vi ses til næste gang ♡

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tidligere indlæg

JEG HAR FÅET NYT ARBEJDE

maj 14, 2019

Næste indlæg

Et nyt kapitel

maj 19, 2019